Lezing intimiteit bij borst- en gynaecologische kanker en boekvoorstelling ‘Troost bij kanker’

Op maandag 27 februari organiseert LenaBeau de lezing ‘Intimiteit bij borst- en gynaecologische kanker’ gebracht door onco-seksuologe Kristel Mulder. De lezing wordt gevolgd door de boekvoorstelling ‘TROOST bij KANKER’ door de vzw Gynca’s, een organisatie die patiënten met een gynaecologische kanker verenigt.

Intimiteit en seksualiteit zijn belangrijk voor de kwaliteit van leven maar het zijn thema’s waar we niet gemakkelijk over praten. Tijdens of na je behandeling kan het seksueel functioneren of het seksueel beleven veranderd zijn. Je lichaam kan er anders uitzien. Het kan anders aanvoelen. Je herkent jezelf niet meer en het is allemaal heel erg wennen. Sommige koppels gaan hier spontaan zelf samen over spreken. Anderen weten niet hoe ze eraan moeten beginnen en mijden het onderwerp als ze samen zijn. Tijdens deze lezing zal Kristel Mulders ingaan op de moeilijkheden die jij en eventueel je partner ervaren en hoe je hier alleen of als koppel mee kunt omgaan. Daarnaast zal ze ook stilstaan bij de moeilijkheden die alleenstaanden kunnen ervaren op het vlak van seksualiteit en intimiteit en hoe zij hiermee kunnen omgaan.

Het boek ‘TROOST bij KANKER’ richt zich tot alle kankerpatiënten en hun naasten en werd geschreven door en voor kankerlotgenoten. Het wilt lotgenoten bijstaan en brengt een 50-tal inspirerende gedichten, teksten en tekeningen. Anne De Middelaer, Kathleen Thienpond, Annelies Depraetere – allen lid van de vzw Gynca’s – zullen aanwezig zijn.

Deelnemen kan door een mailtje te sturen naar lenabeau1@gmail.com met vermelding van het aantal deelnemers.

Deze activiteit is enkel toegankelijk voor lotgenoten en hun partners.

Locatie: LDC De Maretak – zaal Winter, Albrechtlaan 119a te Aalst. Inkom gratis. Start 19u00 – einde 21u30

 

 

Cookieconsentbanner door Real Cookie Banner